maandag 12 december 2011

Emigreren voor beginners... fase 1
Schoonmaken

ons huis in 2006 (rechtergedeelte moet chambre d'hôte worden)
Voor degenen die graag willen weten hoe het is om je boeltje op te pakken en geheel blanco in een onbekend dorpje neer te strijken waar je nog nooit van je leven bent geweest en waar je in de verre verre omstreken gewoon helemaal niemand kent, hier een handleiding voor de eerste dagen ...

'keuken'
Dag 1:
 Begin met eens diep adem te halen, waarbij je uit moet kijken dat je dat niet binnen in je 'nieuwe' huis doet waar de viezigheid van vele jaren niet schoonmaken hangt.
Sluit daarbij je ogen en probeer je te herinneren waarom je ook alweer zo nodig je comfortabele huis moest verkopen.
Open vervolgens (als het voorgaande je een positieve impuls heeft gegeven) je ogen, adem langzaam via je neus uit en stort je zonder verder nog na te denken in je voorgenomen plan: schoonmaken! Mocht je onverhoopt geen positieve impuls hebben ontvangen, ja, dan weet ik het ook niet, dan moet je maar ergens in een vies hoekje gaan zitten wachten tot hij (impuls is mannelijk) alsnog langs wilt komen. 


Dag 2: 
Herhaal van  tot .

huiskamer


huiskamer andere kant (ja ja, hij is groot)


Dag 3 t/m 67: 
Herhaal van  tot , alleen kun je nu ook binnen (voorzichtig) ademhalen.

Chambre dhôte (voor de zekerheid even: nog niet in gebruik...)

De volgende stap (die eigenlijk tegelijkertijd moet worden genomen) is het bewoonbaar maken van een plek, want als je slechts één huis hebt gekocht zit er niks anders op dan daarin een plek zien te vinden waar je je vermoeide ledematen en die van je partner en hond kunt laten rusten.
Daarover de volgende keer meer...

3 opmerkingen:

 1. Oooooo...kweet nog niet of ik m,n luxe paradijsje hier in Nederland wel op durf te geven, als ik dit zo lees. Ik hoop dat fase 2 wat veelbelovender wordt ;-).
  Wel erg herkenbaar trouwens, die enorme troep waar je in het begin in zit, ook vond ik het erg belangrijk om een plekje tussen de troep te maken waar het even prettig verpozen was, zodat je je even terugtrekken kon uit de rommel. Trouwens er is één voordeel aan het hebben van een tweede huisje: Als het ons te gortig wordt kunnen wij in de auto springen en terug naar ons luxe nestje in Nederland tuffen... NIET dat we dat ooit gedaan hebben, veelste zonde, MAAR... het kan eventueel wel ;0). Grapje... best wel lichtelijk jaloers op jullie, die daar heerlijk jaartje rond wonen.
  Groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Cilia,
  Ik moet eerlijk bekennen dat het ons wel erg gemakkelijk werd gemaakt om onze spulletjes in te pakken. We werkten allebei bij hetzelfde bedrijf dat failliet ging. Dat scheelt natuurlijk. Geen twijfels over een goeie/leuke baan die je op moet zeggen... En als je iets onderneemt wat je allebei dolgraag wilt, dan zijn de nadelige punten alleen maar een leuk onderwerp om hard over te lachen, achteraf...
  groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen