vrijdag 3 februari 2012

Het is winter!


Goedemiddag!
Inmiddels is het kwik hier gedaald tot ver onder nul. Het heeft gesneeuwd en een ijskoude noorderwind laat de luiken klapperen. Alle reden dus om binnen te blijven. Daar branden namelijk twee houtkacheltjes op volle toeren.
Wel gezellig overigens. Zeker nu we familie over de vloer hebben. Je eet wat uitgebreider en de wijn vloeit rijkelijker. En een bezoek aan het restaurant aan de overkant kan natuurlijk niet uitblijven. Tussen de middag, want dan is het lekker goedkoop. Ja, je bent tenslotte niet voor niets een Nederlander... Aan de kwaliteit valt niets af te dingen. De chefkok is in de wijde omtrek gerenommeerd. Maar veel is het wel. Het is altijd te veel. Voor mij in ieder geval.
Om die vermaledijde calorieën een beetje weg te werken moet er natuurlijk gewandeld worden in het bos achter ons huis, alwaar we al snel wat reeën het bospad over zien steken. Goedemiddag! 
Wel aardig van ze om zich even te laten zien, liever waren ze natuurlijk in hun warme nest gebleven, dicht tegen elkaar aan gedrukt.  Maar zo zijn ze wel, altijd even attent.
Terug thuis een warme kop snert en later koffie met zelfgebakken cake.
Kortom, het is gewoon even vakantie hier en dat bevalt best.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk... die kop snert. Meestal 1 keer per jaar maak ik een giga pot snert met alles erop en eraan. Vorige week was het hier snert-weekend met roggebrood en spek, en tja... ik eet altijd veelste veel. Het was hier vorige week absoluut geen aanrader om ook maar een voet bij ons in huis te zetten vanwege de aroma's, hahaha
    Zeg, een hele fijne vakantie daar gewenst tesamen met de visite.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, hier van hetzelfde, wat die snert een maal per jaar betreft...
    Niet wat de luchten betreft, want wij zijn natuurlijk een nette familie, hahaha

    BeantwoordenVerwijderen